Sava
Napomena: Cijene se odnose na gume bez naplatka. Ovisno o dimenziji gume, uzorak profila može varirati
Sava

Sava Intensa HP2 205/55 R16 91H

Sava

Sava Intensa HP2 205/55 R16 91H

Veličina gume
205/55 R16 91H 
Dostupnost:
Na lageru
gume:
ljetnih gumaSo
Brzina:
H: Odobreno do a 210 km/h
EAN:
5452000683076
Article Number:
R-349540
Oznaka gume/ klasa učinkovitosti:
DEX:
EU
European Production
Za upite kontaktirajte nas na support​@tirendo.hr
Cijena prema cijeniku*   87.50 €
63.49
Cijena po stavki, uklj. PDV
Besplatna dostava**
7 - 10 radnih dana vrijeme dostave***
14 dana diskrecijska politika povratka****
Više od 100 partnerskih servisa

Dodajte proizvod za usporedbu

  • Opis
  • Oznaka gume
  • Technical specifications
  • About Sava

Visokoučinkovite ljetne gume nenadmašne na mokrim cestama

Najbolje performanse na mokrim cestama
Sustav spojenih žljebova, dublji obodni žljebovi i zakrivljeni radijalni žljebovi osiguravaju više prostora za uklanjanje vode.

Povoljna guma: dugotrajna i štedi gorivo
Oblik skrojen za kavitaciju: optimalno oblikovana kavitacija i konstrukcija omogućuju bolju raspodjelu opterećenja, čime se postiže dulji vijek trajanja gaznog sloja te smanjuje otpor kotrljanja.

Dizajnirana za mirnu vožnju
Žljebovi u obliku pera: žljebovi oblikovani poput pera upravljaju zrakom koji prodire u otisak i tako ograničavaju buku.

EU oznake na gumama i njihove značajke

Uredba o označavanju guma utvrđuje zahtjeve za informacijama o učinkovitosti goriva, prianjanju na mokrom i vanjskoj buci kotrljanja guma. Osim toga, spominje se zimska svojstva proizvoda.

Uredba EU 1222/2009 koja je na snazi od 1. studenog 2012. je revidirana i bit će zamijenjena uredbom EU 2020/740 od 1. svibnja 2021.; Od ovog trenutka nadalje vrijede novi zahtjevi. Ocjenske klase za učinkovitost goriva, prianjanje na mokroj podlozi i vanjsku buku su promijenjene, a izgled EU oznake je prilagođen. Tehnički listovi proizvoda proizvođača pohranjeni u EU bazi podataka mogu se preuzeti putem QR koda integriranog u naljepnicu. Informacije o prianjanju na snijegu i ledu također su nedavno uključene za gume koje zadovoljavaju ove kriterije.

Sljedeće gume izuzete su od Uredbe: - gume koje su dizajnirane isključivo za ugradnju na vozila koja su prvi put registrirana prije 1. listopada 1990. - protektirane gume (dok se ne dogodi odgovarajuće proširenje EU VO 2020/740) - profesionalna vozila - Cestovne gume - Trkaće gume - Gume s dodatnim uređajima za poboljšanje prianjanja, npr. gume s čavlima - T-gume za hitne slučajeve - Gume s dopuštenom brzinom ispod 80 km/h - Gume za naplatke s nazivnim promjerom ≤ 254 mm ili ≥ 635 mm

Pregled kriterija I klasa ocjenjivanja

učinkovitost goriva

Potrošnja goriva ovisi o otporu kotrljanja guma, samom vozilu, uvjetima vožnje I stilu vožnje vozača. Izmjereni otpor kotrljanja (koeficijent otpora kotrljanja) gume podijeljen je u klase A (najveća učinkovitost) do E (najniža učinkovitost).

Ako je vozilo potpuno opremljeno gumama klase A, moguće je smanjenje potrošnje do 7.5% u uporedbi s gumama klase E. U slučaju komercijalnih vozila može biti I veća.
(Izvor: Procjena učinka Europske komisije
* kada se mjeri prema metodama ispitivanja navedenim u Uredbi (EU) 2020/740)

Napomena:
Potrošnja goriva u mnogome ovisi o vašem vlastitom stilu vožnje I može se znatno smanjiti ako vozite na ekološki prihvatljiv način. Tlak u gumama treba redovito provjeravati kako bi se poboljšala učinkovitost goriva.

mokro prijanjanje

Prianjanje na mokrom je podijeljeno u klase A (najkraći put kočenja) - E (najduži put kočenja).

Ako je automobil opremljen gumama klase A, u uporedbi s gumama klase E, put kočenja do 18m može se smanjiti pri kočenju od 80km/h (na cesti s prosječnim prianjanjem).*
*Izvor: wdk Gospodarsko udruženje njemačke industrije guma eV

Napomena:
Sigurnost u prometu uveliko ovisi o vašem stilu vožnje. Uvijek se moraju poštivati zaustavni putovi. Tlak u gumama treba redovito provjeravati kako bi se poboljšalo prianjanje na mokrom.

Vanjska buka kotrljanja

Buka koju emitira guma utječe na ukupnu glasnoću vozila I utječe ne samo na vašu udobnost vožnje, već I na zagađenje okoliša bukom. U EU oznaci za gume, vanjska buka kotrljanja podijeljna je u 3 razreda od A (najniža buka kotrljanja) do C (najveća buka kotrljanja), mjerena u decibelima (db) I upoređena s europskim graničnim vrijednostima emisije buke za vanjsku buku kotrljanja.

A
Piktogram s oznakom "A" označava da je vanjska buka kotrljanja gume više od 3db ispod granične vrijednosti EU koja je na snazi do 2016.
B
Klasifikacija "B" znaci da je vanjska buka kotrljanja gume do 3 db ispod ili jednaka graničnoj vrijednosti EU koja je na snazi do 2016.
C
Klasifikacija "C" označava da je navedena granična vrijednost prekoračena.

Marka Sava
Model guma Intensa HP2
Dimension 205/55 R16 91H
Širina 205
Tyre profile 55
Construction type R
Veličina gume 16
Indeks opterećenja 91
Index brzine (H)
With/Without Valve (TT/TL) Guma zahtijeva unutarnju gumu
M/C No

Sava – vrhunski izbor među povoljnijim markama

Marka je porijeklom iz Kranja u Sloveniji, gdje se i danas nalazi jedna od tvornica guma Sava. Sava se 1998. godine udružila s Goodyearom i danas u potpunosti pripada tvrtki Goodyear Tire & Rubber Company.

Već više od 85 godina robna marka Sava poznata je diljem Europe po proizvodnji visokokvalitetnih guma. Sava nudi kompletan i širok asortiman guma kao pravu alternativu skupljim markama. Kupnjom guma Sava znate da odabirete kvalitetu: pouzdane performanse guma po razumnoj cijeni.

Sava Logo

*Cijene prema cijeniku su, ukoliko postoji, netto-kalkulaciona baza za utvrđivanje prodajne cijene između proizvođaca guma i njihovih trgovaca. Ni u kakvom slučaju se ne radi o cijenama koje se trebaju plačati ili koje se obično plačaju.

**Cijena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma
***Više od 90% naših narudžbi dolazii do kupca u određenom vremenu za isporuku.
****Cijena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.

Za samo 9.37 € možete dobiti zajamčene gume izrađene u posljednjih 12 mjeseci!
tyre-dot-image

Za Sava Intensa HP2 205/55 R16 možemo jamčiti DOT xx23 uz dodatni trošak od 9.37 € .

DOT zajamčen

Želim garanciju na nove gume da su proizvedene 2023 godine :  4 x 9.37 € = 37.48 €
Newsletter

Budite u tijeku s našim newsletter-om i ne propustite niti jednu vijest i informacije o gumama, promocijama i natjecanjima!

Koristimo cookies. Korištenjem ove web stranice prihvaćate njihovu upotrebu.
OK