Nokian
Napomena: Cijene se odnose na gume bez naplatka. Ovisno o dimenziji gume, uzorak profila može varirati
Nokian

Nokian Weatherproof 205/55 R16 94V XL

Nokian

Nokian Weatherproof 205/55 R16 94V XL

Veličina gume
205/55 R16 94V XL 
Dostupnost:
Nažalost ne posjedujemo ovu gumu u zalihi.
gume:
Cijelogodišnje gumeGAN
M+S karakteristika
sa oznakom snežne pahuljice
Brzina:
V: Odobreno do a 240 km/h
EAN:
6419440136431
Article Number:
R-279694
Oznaka gume/ klasa učinkovitosti:
DEX:
Za upite kontaktirajte nas na support​@tirendo.hr
Nažalost ne posjedujemo ovu gumu u zalihi.
Cijena po stavki, uklj. PDV
Besplatna dostava*
7 - 10 radnih dana vrijeme dostave**
14 dana diskrecijska politika povratka***
Više od 100 partnerskih servisa

Dodajte proizvod za usporedbu

  • Opis
  • Oznaka gume
  • Technical specifications

Nokian vodootporna guma

I više od četiri godišnja doba

Sigurna zimi, precizna ljeti. Univerzalna Nokian vodootporna guma je zimska guma sa odličnim značajkama prianjanja. U isto vrijeme, to je i ljetna guma koja precizno vozi po vrelom ljetnom vremenu. Mješavina gaza je posebice prilagođena raznolikim uvjetima. Prianjanje zimi je odlično na temperaturama blizu ništice i malo nižima. Silikonska mješavina nove generacije također omogućuje dobro prianjanje na mokrom i nizak otpor u vožnji, čime se smanjuje potrošnja goriva.

Snježne ceste
Ostaje fleksibilna na niskim temperaturama, uz snažno prianjanje i precizno kočenje na snijegu.

Mokre ceste
Djelotvorno sprječava otklizavanje na bljuzi i na vodi i trenutačno se zaustavlja na mokrim putovima.

Suhe ceste
Ekstremna stabilnost i prianjanje, čak i pod velikim brzinama na suhim cestama.

Trajnost tijekom cijele godine
Gazna mješavina predivno funkcionira na širokoj lepezi temperatura i može izdržati grube uvjete rada čak i po vrelom ljetnjem vremenu.

Vodootporne gume Nokian nude prvoklasnu sigurnost, visoku izvedbu i trajnost za uporabu tijekom cijele godine. Ova guma za sve vremenske uvjete objedinjuje pouzdanu sigurnost zimi s preciznom stabilnošću kod vožnje i čvrstim rukovanjem naših ljetnih guma. Sve veličine imaju simbol Pahuljice (3PMSF), koji naznačuje da su gume službeno odobrene za uporabu zimi. Vodootporne gume Nokian svojom lakom vožnjom također smanjuju potrošnju goriva i emisije ugljičnog dioksida.

EU oznake na gumama i njihove značajke

Uredba o označavanju guma utvrđuje zahtjeve za informacijama o učinkovitosti goriva, prianjanju na mokrom i vanjskoj buci kotrljanja guma. Osim toga, spominje se zimska svojstva proizvoda.

Uredba EU 1222/2009 koja je na snazi od 1. studenog 2012. je revidirana i bit će zamijenjena uredbom EU 2020/740 od 1. svibnja 2021.; Od ovog trenutka nadalje vrijede novi zahtjevi. Ocjenske klase za učinkovitost goriva, prianjanje na mokroj podlozi i vanjsku buku su promijenjene, a izgled EU oznake je prilagođen. Tehnički listovi proizvoda proizvođača pohranjeni u EU bazi podataka mogu se preuzeti putem QR koda integriranog u naljepnicu. Informacije o prianjanju na snijegu i ledu također su nedavno uključene za gume koje zadovoljavaju ove kriterije.

Sljedeće gume izuzete su od Uredbe: - gume koje su dizajnirane isključivo za ugradnju na vozila koja su prvi put registrirana prije 1. listopada 1990. - protektirane gume (dok se ne dogodi odgovarajuće proširenje EU VO 2020/740) - profesionalna vozila - Cestovne gume - Trkaće gume - Gume s dodatnim uređajima za poboljšanje prianjanja, npr. gume s čavlima - T-gume za hitne slučajeve - Gume s dopuštenom brzinom ispod 80 km/h - Gume za naplatke s nazivnim promjerom ≤ 254 mm ili ≥ 635 mm

Pregled kriterija I klasa ocjenjivanja

učinkovitost goriva

Potrošnja goriva ovisi o otporu kotrljanja guma, samom vozilu, uvjetima vožnje I stilu vožnje vozača. Izmjereni otpor kotrljanja (koeficijent otpora kotrljanja) gume podijeljen je u klase A (najveća učinkovitost) do E (najniža učinkovitost).

Ako je vozilo potpuno opremljeno gumama klase A, moguće je smanjenje potrošnje do 7.5% u uporedbi s gumama klase E. U slučaju komercijalnih vozila može biti I veća.
(Izvor: Procjena učinka Europske komisije
* kada se mjeri prema metodama ispitivanja navedenim u Uredbi (EU) 2020/740)

Napomena:
Potrošnja goriva u mnogome ovisi o vašem vlastitom stilu vožnje I može se znatno smanjiti ako vozite na ekološki prihvatljiv način. Tlak u gumama treba redovito provjeravati kako bi se poboljšala učinkovitost goriva.

mokro prijanjanje

Prianjanje na mokrom je podijeljeno u klase A (najkraći put kočenja) - E (najduži put kočenja).

Ako je automobil opremljen gumama klase A, u uporedbi s gumama klase E, put kočenja do 18m može se smanjiti pri kočenju od 80km/h (na cesti s prosječnim prianjanjem).*
*Izvor: wdk Gospodarsko udruženje njemačke industrije guma eV

Napomena:
Sigurnost u prometu uveliko ovisi o vašem stilu vožnje. Uvijek se moraju poštivati zaustavni putovi. Tlak u gumama treba redovito provjeravati kako bi se poboljšalo prianjanje na mokrom.

Vanjska buka kotrljanja

Buka koju emitira guma utječe na ukupnu glasnoću vozila I utječe ne samo na vašu udobnost vožnje, već I na zagađenje okoliša bukom. U EU oznaci za gume, vanjska buka kotrljanja podijeljna je u 3 razreda od A (najniža buka kotrljanja) do C (najveća buka kotrljanja), mjerena u decibelima (db) I upoređena s europskim graničnim vrijednostima emisije buke za vanjsku buku kotrljanja.

A
Piktogram s oznakom "A" označava da je vanjska buka kotrljanja gume više od 3db ispod granične vrijednosti EU koja je na snazi do 2016.
B
Klasifikacija "B" znaci da je vanjska buka kotrljanja gume do 3 db ispod ili jednaka graničnoj vrijednosti EU koja je na snazi do 2016.
C
Klasifikacija "C" označava da je navedena granična vrijednost prekoračena.

Marka Nokian
Model guma Weatherproof
Dimension 205/55 R16 94V XL
Širina 205
Tyre profile 55
Construction type R
Veličina gume 16
Indeks opterećenja 94
Index brzine (V)
With/Without Valve (TT/TL) Guma zahtijeva unutarnju gumu
M/C No
*Cijena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma
**Više od 90% naših narudžbi dolazii do kupca u određenom vremenu za isporuku.
***Cijena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.


Newsletter

Budite u tijeku s našim newsletter-om i ne propustite niti jednu vijest i informacije o gumama, promocijama i natjecanjima!

Koristimo cookies. Korištenjem ove web stranice prihvaćate njihovu upotrebu.
OK