Nokian
Napomena: Gume se isporučuju bez felgi
(Felga na slici je samo za ilustrativne svrhe.)
Nokian

Nokian Weatherproof 205/55 R16 91H

Nokian

Nokian Weatherproof 205/55 R16 91H

Veličina gume: 205/55 R16 91H 
Dostupnost: Na lageru
gume: Cijelogodišnje gumeGAN
M+S karakteristika
Brzina: H: Odobreno do a 210 km/h
EAN: 6419440136554
Article Number: R-279693
Oznaka gume/ klasa učinkovitosti: Otpor pri kotrljanju C Prianjanje pri vlažnim uvjetima A Emisija buke 69dB
DEX:
Poslovni Komentari:
Auto Express
Za upite kontaktirajte nas na support​@tirendo.hr
samo
623.40 kn
Cijena po stavki, uklj. PDV
Besplatna dostava*
7 - 10 radnih dana vrijeme dostave**
14 dana diskrecijska politika povratka
Više od 100 partnerskih servisa
  • Opis
  • Oznaka gume
  • Poslovni Komentari
  • Technical specifications

Nokian vodootporna guma

I više od četiri godišnja doba

Sigurna zimi, precizna ljeti. Univerzalna Nokian vodootporna guma je zimska guma sa odličnim značajkama prianjanja. U isto vrijeme, to je i ljetna guma koja precizno vozi po vrelom ljetnom vremenu. Mješavina gaza je posebice prilagođena raznolikim uvjetima. Prianjanje zimi je odlično na temperaturama blizu ništice i malo nižima. Silikonska mješavina nove generacije također omogućuje dobro prianjanje na mokrom i nizak otpor u vožnji, čime se smanjuje potrošnja goriva.

Snježne ceste
Ostaje fleksibilna na niskim temperaturama, uz snažno prianjanje i precizno kočenje na snijegu.

Mokre ceste
Djelotvorno sprječava otklizavanje na bljuzi i na vodi i trenutačno se zaustavlja na mokrim putovima.

Suhe ceste
Ekstremna stabilnost i prianjanje, čak i pod velikim brzinama na suhim cestama.

Trajnost tijekom cijele godine
Gazna mješavina predivno funkcionira na širokoj lepezi temperatura i može izdržati grube uvjete rada čak i po vrelom ljetnjem vremenu.

Vodootporne gume Nokian nude prvoklasnu sigurnost, visoku izvedbu i trajnost za uporabu tijekom cijele godine. Ova guma za sve vremenske uvjete objedinjuje pouzdanu sigurnost zimi s preciznom stabilnošću kod vožnje i čvrstim rukovanjem naših ljetnih guma. Sve veličine imaju simbol Pahuljice (3PMSF), koji naznačuje da su gume službeno odobrene za uporabu zimi. Vodootporne gume Nokian svojom lakom vožnjom također smanjuju potrošnju goriva i emisije ugljičnog dioksida.

EU oznake na gumama i njihove značajke

EU oznake na gumama i njihove značajke

Europska unija, je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume proizvedene nakon 1. srpnja 2012 za automobile i teretna vozila ukljuèuju EU standarde. Naljepnice na gumama ukazuju na tri radne karaktristike (performanse) potrošnja goriva klasificirani od A do G, prianjanje klasificirano od A do G, i emisija buke u decibelima.

Kategorije guma pod utjecajem ove regulacije su: Protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkaæe / sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšanje trakcije, kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile izgraðene prije 1990. godine, gume s najveæom maksimalnom brzinom od 80 km / h, gume za felge promjera manjeg ili jednakog 254 mm ili veæe ili jednake 635 mm.

Ove oznake su namijenje s jedne strane da promovišu ekonomsku i ekološku uèinkovitost u prometu, kao i na sigurnost u saobraæaju, sa druge strane da pomognu potrošaèima da naprave pravi odabir guma osiguravajuæi odreðeni stupanj transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je bila kritizirana jer pokazuje vrlo ogranièen broj obilježja. Struènjaci tvrde da gume imaju mnogo više moguænosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, ukljuèujuæi, na svojstva akvaplaninga, stabilnost vozila, radni vijek, svojstva proizvoda na mokrim i suhim cestama, osim prianjanje, svojstva na snijegu. Proizvoðaèi guma ukazuju da rezultati testa iz razlièitih institucija i industriskih èasopisa trebaju ostati vrlo važan izvor informacija za krajnjeg potrošaèa, jer se fokusiraju na te ocijene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

Poslovni Komentari
Profil:Weatherproof
Datum pregleda Test objekta Dimenzije Pregled teksta Ocjena recenzije Pečat
09/2015 Auto Express 205/55 R16 91H Highly recommended
Overall: The new Nokian Weatherproof had a clean sweep in the snow tests, winning the snow traction, braking, circle and handling, even beating the Continental winter tyre. The Nokian also managed to be the best in both aquaplaning tests, and scored second in wet braking. The compromise is made in wet and dry handling and dry braking, where the Nokian could only manage fourth, fifth and sixth respectively, but it was never more than 5% away from the best on test.
Marka Nokian
Godišnje doba
Model guma Weatherproof
Dimension 205/55 R16 91H
Širina 205
Tyre profile 55
Construction type R
Veličina gume 16
Indeks opterećenja 91
Index brzine (H)
With/Without Valve (TT/TL) Guma zahtijeva unutarnju gumu
M/C No
*Cijene važe (osim ako nije drugačije naznačeno) po komadu i uključuju PDV plus troškove prijevoza unutar Hrvatske.
**Više od 90% naših narudžbi dolazii do kupca u određenom vremenu za isporuku.
Koristimo cookies. Korištenjem ove web stranice prihvaćate njihovu upotrebu.
OK