Dunlop
Napomena: Gume se isporučuju bez felgi
(Felga na slici je samo za ilustrativne svrhe.)
Dunlop

Dunlop SP Winter Sport 4D 205/55 R16 91H, MO

Dunlop

Dunlop SP Winter Sport 4D 205/55 R16 91H, MO

Veličina gume
205/55 R16 91H, MO 
Dostupnost:
Na lageru
gume:
zimskih gumaWi
M+S karakteristika
Brzina:
H: Odobreno do a 210 km/h
EAN:
5452000421227
Article Number:
R-246054
Oznaka gume/ klasa učinkovitosti:
Poslovni Komentari:
auto motor und sport
Auto Zeitung
auto-motor-i-sport.pl
Za upite kontaktirajte nas na support​@tirendo.hr
759.20 kn
Cijena po stavki, uklj. PDV
Besplatna dostava*
7 - 10 radnih dana vrijeme dostave**
14 dana diskrecijska politika povratka
Više od 100 partnerskih servisa

Dodajte proizvod za usporedbu

  • Opis
  • Oznaka gume
  • Poslovni Komentari
  • Technical specifications

Izuzetna učinkovitost na zimskim cestama Poboljšana vuča na snijegu i ledu Nadzor nad vozilom i prianjanje u mokrim uvjetima Dizajn kojim se učinkovitije troši gorivo Izuzetna učinkovitost na zimskim cestama Gume SP Winter Sport 4D osiguravaju izuzetnu zimsku vodljivost i mogućnost kočenja za visokoučinkovite automobile.

Ujedinjavanjem jedinstvenog dizajna profila s materijalima za jako prianjanje, guma je dizajnirana za optimalan nadzor na snijegu, ledu, mokrim i suhim površinama. Poboljšana vuča na snijegu i ledu Jedinstven dizajn profila ima veći broj ubodnih rubova u kontaktu s cestom čime se ostvaruje poboljšana vuča na snijegu i ledu. Urezi za dubok snijeg hvataju površinu te ostvaruju dodatno prianjanje kod ubrzanja, kočenja i brdskih uspona. Nadzor nad vozilom i prianjanje u mokrim uvjetima Za dane kad su ceste mokre ili se topi snijeg, gume SP Winter Sport 4D imaju usmjerene brazde dizajnirane za brzo uklanjanje vode i sprečavanje akvaplaninga.

Smjesa za jako prianjanje optimizirana je za ostvarivanje kraćeg puta kočenja na mokrim cestama. Dizajn namijenjen uštedi goriva Zbog svoje lagane konstrukcije i materijala guma SP Winter Sport 4D traži manje goriva za okretanje - što znači manje troškove goriva i emisije CO 2 koja nastaje u vašim putovanjima. Zimski uvjeti vožnje uvelike variraju. Od hladnog i suhog vremena do snijega i poledice, takvi uvjeti postavljaju velike zahtjeve za gume. Dunlopov sustav s više bridova bez problema odgovara na takve zahtjeve jer ima različite vrste bridova za promjenjive zimske uvjete na cesti. Prednosti Ujednačena učinkovitost u raznim zimskim uvjetima.

Poseban sustav nasjedanja stope. Ojačava vezu između gume i naplatka za precizniju vožnju. Poput prianjanja ruke i upravljača, poseban sustav nasjedanja stope poboljšava nadzor i omogućuje izvanrednu komunikaciju s cestom.Prednosti Poboljšana komunikacija s cestom, veća stabilnost i preciznost.

Dizajn usmjerenog profila. Dizajn namijenjen vožnji u hladno i vlažno jutro, usmjereni žljebovi potiskuju vodu između brazdi. Voda se brzo odvodi s površine gume i tako se smanjuje opasnost od akvaplaninga.Prednosti Smanjena opasnost od akvaplaninga.

Smjesa Silica-Plus. Smjesa profila izvedena iz motosportova koja ostvaruje visoku razinu prianjanja, posebno na mokrim cestama i pri niskim temperaturama.Prednosti Izvanredne karakteristike kočenja i ubrzanja, visoka razina prianjanja na mokrim cestama i u hladnim vremenskim uvjetima, niska razina habanja i deranja.

Bešavni remen (engl. Jointless Belt, JLB). Tehnologija hibridnog sloja koja smanjuje obodne deformacije pri velikim brzinama.Prednosti Izvrsna stabilnost pri velikim brzinama, blago i ujednačeno habanje.

Maximum Flange Shield (MFS). Sustav zaštite bočnog dijela naplatka. MFS postavlja gumeni profil oko bočnog dijela kotača. Tako se stvara zaštitna međuzona.* Prednosti Štiti skupe metalne naplatke od trošenja.* Dostupno samo za neke dimenzije

Sustav ureza 4D. Sustav ureza 4D razdvaja profil u velik broj blokova, čime povećava trenje i stabilnost kod skretanja. Sustav postiže izvrsno bočno prianjanje na snijegu.Prednosti Izvrsno skretanje, čak i na snijegu.

Brazde u obliku slova V. Brazda u obliku slova V u kombinaciji s osnovnom brazdom profila stvara finu mrežu koja prikuplja snijeg u profil. Taj kontakt snijega sa snijegom poboljšava vuču i prianjanje.Prednosti Poboljšana vodljivost na snijegu.

Ravniji profil gume. Nova generacija guma Dunlop ima ravniji profil uz 4 – 8% veću kontaktnu površinu, ovisno o dimenzijama i tipu gume. Veća kontaktna površina ostvaruje veću stabilnost i poboljšanu komunikaciju s cestom pa guma može brzo i precizno reagirati.Prednosti Povećana stabilnost i preciznost upravljanja, smanjeno trošenje na 'peti i prstima', odlična stabilnost i preciznost pri skretanju, izvrsno prianjanje na suhom.

Sustav s više bridova (eng. Multi Blade System). Zimski uvjeti vožnje uvelike variraju. Od hladnog i suhog vremena do snijega i poledice, takvi uvjeti postavljaju velike zahtjeve za gume. Dunlopov sustav s više bridova bez problema odgovara na takve zahtjeve jer ima različite vrste bridova za promjenjive zimske uvjete na cesti.Prednosti Ujednačena učinkovitost u raznim zimskim uvjetima.

Funkcionalni polimeri. Funkcionalni polimeri u smjesi profila stvaraju poboljšane karakteristike učinkovitosti pri niskim temperaturama, poboljšavaju adheziju s cestom kad nastupe niske zimske temperature.Prednosti Izvanredno prianjanje pri niskim temperaturama.

Profil s više radijusa (engl. Multi Radius Tread, MRT). Dizajn MRT ima deset različitih radijusa pa je stoga precizniji. Zahvaljujući tome stvara se visokoučinkovito prianjanje kontaktne površine i ceste. Prijelaz iz ravnog kretanja u zavoj blaže je, čime se omogućuje preciznija i progresivnija reakcija.Prednosti Značajno bolji nadzor nad stvaranjem stope gume u svim uvjetima vožnje, odzivnost na mokrom i vodljivost na suhom, povećan nadzor kod skretanja.

EU oznake na gumama i njihove značajke

EU oznake na gumama i njihove značajke

Europska unija, je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume proizvedene nakon 1. srpnja 2012 za automobile i teretna vozila ukljuèuju EU standarde. Naljepnice na gumama ukazuju na tri radne karaktristike (performanse) potrošnja goriva klasificirani od A do G, prianjanje klasificirano od A do G, i emisija buke u decibelima.

Kategorije guma pod utjecajem ove regulacije su: Protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkaæe / sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšanje trakcije, kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile izgraðene prije 1990. godine, gume s najveæom maksimalnom brzinom od 80 km / h, gume za felge promjera manjeg ili jednakog 254 mm ili veæe ili jednake 635 mm.

Ove oznake su namijenje s jedne strane da promovišu ekonomsku i ekološku uèinkovitost u prometu, kao i na sigurnost u saobraæaju, sa druge strane da pomognu potrošaèima da naprave pravi odabir guma osiguravajuæi odreðeni stupanj transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je bila kritizirana jer pokazuje vrlo ogranièen broj obilježja. Struènjaci tvrde da gume imaju mnogo više moguænosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, ukljuèujuæi, na svojstva akvaplaninga, stabilnost vozila, radni vijek, svojstva proizvoda na mokrim i suhim cestama, osim prianjanje, svojstva na snijegu. Proizvoðaèi guma ukazuju da rezultati testa iz razlièitih institucija i industriskih èasopisa trebaju ostati vrlo važan izvor informacija za krajnjeg potrošaèa, jer se fokusiraju na te ocijene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

Poslovni Komentari
Profil:SP Winter Sport 4D
Datum pregleda Test objekta Dimenzije Pregled teksta Ocjena recenzije Pečat
09/2014 auto motor und sport 205/55 R16 91H, MO Recommendable
Strength: Forgiving, safe handling with high brake and lateral guidance potential, broad limits and good vehicle balance on snow. Easily controllable in the wet, and no weaknesses worth mentioning on dry tarmac. Weakness: Slightly increased rolling resistance, rolling noise with a slight singing up to a speed of 80 kmh.
09/2014 Auto Zeitung 205/55 R16 91H, MO Highly recommended
The Dunlop WinterSport 4D is very good at braking, it is unremarkable in snow.
11/2013 auto-motor-i-sport.pl 205/55 R16 91H, MO Highly recommended
12/2012 ANWB.nl 205/55 R16 91H, MO Recommendable
10/2012 Stiftung Warentest 205/55 R16 91H, MO Recommendable
09/2012 TCS - Technik, Umwelt und Wirtschaft 205/55 R16 91H, MO Recommendable
09/2012 AUTOStraßenverkehr 205/55 R16 91H, MO Recommendable
09/2012 auto motor und sport 205/55 R16 91H, MO Highly recommended
09/2012 AUTO BILD 205/55 R16 91H, MO Recommendable
09/2012 ADAC 205/55 R16 91H, MO Recommendable
09/2012 Auto Zeitung 205/55 R16 91H, MO Highly recommended
09/2012 ÖAMTC 205/55 R16 91H, MO Recommendable
09/2011 Auto Zeitung 205/55 R16 91H, MO Highly recommended
09/2011 auto motor und sport 205/55 R16 91H, MO Highly recommended
09/2011 ACE Auto Club Europa 205/55 R16 91H, MO Highly recommended
09/2011 AUTOStraßenverkehr 205/55 R16 91H, MO Highly recommended
09/2011 GTÜ Gesellschaft für Technische Überwachung mbH 205/55 R16 91H, MO Highly recommended
Marka Dunlop
Model guma SP Winter Sport 4D
Dimension 205/55 R16 91H, MO
Širina 205
Tyre profile 55
Construction type R
Veličina gume 16
Indeks opterećenja 91
Index brzine (H)
With/Without Valve (TT/TL) Guma zahtijeva unutarnju gumu
M/C No
*Cijene važe (osim ako nije drugačije naznačeno) po komadu i uključuju PDV plus troškove prijevoza unutar Hrvatske.
**Više od 90% naših narudžbi dolazii do kupca u određenom vremenu za isporuku.
Koristimo cookies. Korištenjem ove web stranice prihvaćate njihovu upotrebu.
OK
^